Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
Share |

Mitä Reiki on ?  (on kyse alkuperäisestä Reikistä )

Reiki on yksinkertainen menetelmä, joka tukee muutoksen aikana. Maailma muuttuu ja elämme nopeutetun ajan maailmassa ja siksi reiki auttaa sopeutumaan ja suhtautumaan elämään uudella ja paljon rennommalla tavalla ilman stressiä.

Reiki on todettu vaikuttavan syvärentouttavasti, lievittävän akuutteja ja kroonisia kiputiloja,kohottavan mielialaa, lievittäen ahdistuneisuutta, auttavan lihasjännitykseen, helpottavan stressiä vaikuttaen sydämen sykkeeseen ja verenpaineeseen. Hapenottokykyyn liityvissä arvoissa eli hemoglobiini ja hematokriitti arvoissa ja veren glukoosiarvoissa tapahtuu tasapainottumista. (nämä ovat tutkittuja tuloksia)

Aluksi kerron, mitä reiki ei ole. Alkuperäisen reikin kurssilla ei soiteta kelloja, ei käytetä kukkia, ei polteta salviaa, ei suitsukkeita, ei polteta edes kynttilöitä, ei mitään tuoksuja, ei lauleta, ei rummuteta, ei kielillä puhumista, ei kutsuta enkeleitä, ei kaadeta ihmisiä lattialle. Reiki ei paranna mitään vaan eheyttää ihmistä. Reiki on syvärentouttavaa. Reiki ei ole uskontoa, ei astrologiaa, ei numerologiaa. 

Suomi on valitettavasti aikamoinen " Villi Länsi " erilaisten ns. reiki kurssien suhteen. Sanaa reiki käytetään monesta hoitomuodosta vaikka niillä ei ole mitään tekemistä alkuperäisen reikin kanssa. Juuri ihmisen ego saa lisäämään noita yllämainittuja kellojen soittoa, rummutusta ym....vaikka ne eivät kuulu alkuperäiseen reikiin. Yksilö haluaa laittaa oman puumerkkinsä jo toimivaan menetelmään; "Minä olen parantanut menetelmää..." tämä asenne tulee egosta ja opettajan en lisää mitään omiani prosessiin.

Reiki - elämänenergia on niin tärkeä, että jos se jostakin syystä sammuisi, niin elämä tällä maa - planeetalla loppuisi samalla. Meidän ihmisten rooli on yrittää säilyttää tämä energia mahdollisimman alkuperäisessä, puhtaassa muodossa.

Reiki on meidän yläpuolellamme ja kukaan ei sitä omista. Reiki on puhdasta elämänvoimaa, joka on kaikessa elollisessa mukana.

Reiki sana tarkoittaa universaalia kaikkiallista elämänvoimaa. Rei- sana tarkoittaa  henki, sielu, mieli, viisaus, rakkaus, nöyryys, kiitollisuus ja Ki - sana tarkoittaa voimaa. Reiki on siis sitä elämänvoimaa, joka virtaa meissä kaikissa ja jota ilman emme voisi olla olemassa.  Reiki on kaikkiallinen elämänenergia, jota ohjaavat henkiset lait, suuri rakkaus. Reiki on menetelmä, jolla tuo elämänvoiman virtaus saadaan voimistumaan.

Reiki on ilmeisesti yhtä vanha kuin ihminen. Niin kauan kuin maailma on ollut olemassa, niin on ollut myös Reiki - luonnollisen eheytymisen tapahtuma. (sitä ei vain ole aina kutsuttu nimellä Reiki)

On helpompi kertoa, mitä Reiki ei ole. Se ei ole mikään uskonto, se ei ole numerologiaa, ei astrologiaa eikä astronomiaa vaan maailman yksinkertaisin itsensä hoitomenetelmä = eheyttämismenetelmä. Reiki- kurssin käytyään voi hoitaa toisiakin, mutta itsensä hoito on tärkeää. Reiki ei siis ole pelkästään vaihtoehtohoito, se on paljon muuta.

Toivoisin jo, että ihmiset oivaltaisivat millainen lahja Reiki on, eivätkä toisi omia pelkojaan esille puhumalla täysin asiattomia. Jos Reiki saa ihmisen tekemään hyviä asioita, muuttumaan suvaitsevaiseksi ja toiset huomioonottaviksi, käsittelemään omia vihan ja arvottomuuden tunteitaan uudella tavalla ja luopumaan omista peloistaan.... yleensäkin arvostamaan itseään ja muita, mielestäni nuo ovat hyviä ominaisuuksia, joita jokainen tarvitsee. On helpompaa vaatia toista muuttumaan, kuin muuttaa itse omia tapojaan ajatella ja toimia.

Kaikkialla ympärillämme ja sisällämme virtaa energiaa, jota välitämme koko ajan energiajärjestelmämme kautta. Maailmankaikkeus on tuota eheyttävää energiaa täynnä, joka Reikissä välitetään käsien kautta hoidettavaan.

Esim. luonnossa oleskelu lisää elinvoimaisuuttasi, saat siis luonnonvoimaa, elinvoimaa. Onko siis vaarallista olla luonnossa? Pitäisikö siitä varoittaa ihmisiä?

Reiki on jokaiselta itseltään jokaiselle itselleen.

Kurssin aikana opettaja aktivoi ja vahvistaa tätä energianvirtauksen väylää. Tätä virtauksen välittämistä kutsutaan Reikiksi. Sillä sattuu olemaan japanilainen nimi, koska  japanilainen  Mikao Usui jäljitti sen uudelleen.  Kyseessä ei siis ole vain japanilainen juttu, vaan asia, joka oli kauan ollut olemassa, mutta ihmisen tietoisuus oli sen unohtanut.

Miten Reiki toimii ?

Reikihoidossa hoitaja välittää käsiensä kautta universaalia elämänvoimaa hoidettavaan ja hoidettavan oma energiamekanismi toimii kuin magneetti, vetäen juuri sopivan määrän energiaa ja ohjaa sen juuri niihin kehon ja mielen alueille, joissa on tarvetta. Jokainen hoidossa oleva siis itse vetää tarvitsemaansa energiaa ja juuri sellaista, kuin sillä hetkellä on tarve. Tuo elämänvoima tulee siis hoidettavalta itseltä omalle itselle. Kun energiakanavat puhdistuvat kaikesta fyysisestä kuonasta ja henkisestä kuonasta; tunnelukoista, peloista ... energia, elämänvoima pääsee paremmin virtaamaan kehossa.

Reiki ei siis tule hoitajasta, eikä hoitajan ja hoidettavan energiat sekoitu keskenään.  Reiki vahvistaa sitä, mikä hoidettavassa on hyvää.... siis uskovaisesta tulee parempi uskovainen, liikemiehestä parempi liikemies, taiteilijasta vieläkin luovempi.  Reiki on syvärentouttavaa ja lempeää energiaa, joka rauhoittaa, auttaa keskittymään paremmin, purkaa tunnelukkoja, auttaa stressiin..... juuri siihen, mitä sillä hetkellä tarvitset.

Reiki on jokaiselle oma kokemuksensa. Reikillä voi hoitaa ihmissuhteita, kehoa, omaa henkistä kasvua, vapautua tunnesolmuista, menneisyyden ja tulevaisuuden asioista ja tapahtumista. Tasapaino ja harmonia, rakkaus muita ja itseä kohtaan tulee läsnäolevaksi ja puhdistaa kaiken epäolennaisen, kuten harhat ja kuvitelmat, joissa saatamme elää ja meille paljastuu oma, loistava, suurenmoinen  ydinolemuksemme - sielumme ja elämämme kauneus, rikkaus ja ainutlaatuisuus.

Reiki on viisas energia, joka ohjautuu sinne, missä sitä eniten tarvitaan, joten hoitaja on vain kanava, joka toimii välittäjänä ja asettaa kätensä hoidettavan keholle, jotta tuo universaali energia voi virrata. Tämä, jos mikään kasvattaa nöyryyttä, kun huomaa, ettemme hoitajina tee mitään, vaan olemme paikalla ja siirrymme syrjään, jotta energia voi kauttamme virrata. Olemalla vastaanottavaisessa tilassa hoitajina ja hoidettavina vain olemme ja sallimme Reikin virrata........

 Reiki voi auttaa löytämään elämän uutta sisältöä. Se voi tarjota laajemman näkemyksen itsestäsi ja elämästäsi. Voit elää ilon ja kunnian täyteistä elämää jumalallisena olentona, joka olet. Ilo on avain kaikkeen. Etsi iloa kaikista kokemuksistasi. Luojamme rakastaa naurua ja meillä on kyky nauraa, olla iloisia, pitää hauskaa. Tulit tänne pitääksesi hauskaa, ollaksesi iloinen, rakastava ja nauraaksesi ja leikkiäksesi ja ennen kaikkea nauttiaksesi tästä kauniista planeetasta.

Tervehdi hymyillen ihmisiä ja ole valmis kiittämään kaikesta.

Älä kritisoi ja arvostele ketään tai mitään.

Jos sinulla ei ole myönteistä sanottavaa, älä sano mitään.

Älä saarnaa vakaumustasi muille.

Elä tässä hetkessä pitkä, terveellinen ja onnellinen elämä.

Ole valmis vastaanottamaan. Olet ansainnut kaiken runsauden, mutta sinut on opetettu, että muut ovat runsauden ansainneet, mutta et sinä itse.

Rakasta itseäsi ehdoitta. Sano, että olet ansainnut olla vapaa kaikista murheista....  Ala uskoa, että olet ansainnut kaiken sen, mitä toivot.

Todellinen rauha on täydellistä hyväksymistä, itsensä ja toisten hyväksymistä, ehdotonta rakkautta kaikkia kohtaan. Hylkää vastakkainasettelu, kaksinaisuus.

 Reiki-kurssille voi tulla 4 vuotiaasta lähtien, silloin energiakanavat ovat riittävästi kehittyneet.

 

var recommender="s7622";//suosittelijakoodi var width="narrow" var type="ksk";/transparent" var color="#blac";//tekstin väri