Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
Share |

Usein esitettyjä kysymyksiä

 1) Omistaako jokin järjestö tai opettaja Reikin, sanoessaan olevansa ainoan oikean Reikin harjoittaja ?  

 Mikään järjestö ei omista Reikiä. Reiki on toiminut v. 1985 Suomessa ilman järjestöjä.  Järjestöjen tarkoitus on vain olla tiedon kulkukanavana  Reikin parissa eläville.

2) Mitä minun tulee tietää valitessani Reiki - opettajaa itselleni ?

Opettajan on pystyttävä nimeämään Reiki- suku- puunsa; katkeamaton opettaja - oppilaslinjansa Mikao Usuista alkaen. Suomessa melkein kaikki alkuperäisen Reikin opettajat tulevat Wanja Twanista  hänen opettajaansa Takataan, joka aikoinaan toi Reikin länsimaihin. Siitä linja jatkuu Mikao Usuihin, reikin uudelleen jäljittäjään.

Usuin Shiki Ryohon - opettajilla on todistus koulutuksestaan ja opetus on selkeä Usuin kolmen asteen menetelmä. 1 - tasoon kuuluu 4 vihkimystä tai viritystä. Kurssilla neuvotaan hoidot ja eettíset periaatteet. 2 - tasoon kuuluu taas yksi vihkimys tai viritys, jossa saa Reikin kolme symbolia energiajärjestelmäänsä. 3 - tasoon kuuluu yksi vihkimys, jossa saa Mestari - symbolin käyttöönsä.

Opettajan persoona on tärkeä, joten kysele ja käy vaikka Reiki-illassani, joka on joka toinen ma ( parilliset viikot ) klo 17,30  Hoitola Kukkien Silta / Humalistonkatu 18  ( Ilmoittaudu 050-5757753 Rita  ma klo 11.00 mennessä.)Tällä hetkellä ei ole näitä iltoja.Kukaan ei omista Reikiä, elämänenergia kuuluu kaikille ja opettaja, joka tämän ymmärtää ei väitä olevansa ainoa oikean Reikin - opettaja vaan haluaa viedä Reikiä eteenpäin kaikkien parhaaksi.

Kun Reiki aikoinaan levisi Japanista maailmalle, jotkut ihmiset kadottivat yhteyden Reiki - sanan henkisiin juuriin ja sisältöön. Erilaisia hoitomuotoja on aina tunnettu eri kulttuureissa ja niillä on oma paikkansa elämän kirjossa. Kuitenkin olisi tärkeää, että näille hoitomuodoille annettaisiin selkeästi oma nimi, eikä niiden tarvitsisi turvautua vahvan energeettiseen ja jo hyvin tunnettuun sanaan Reiki. Monen opettajan ego voi olla niin voimakas, että hän haluaa lisätä jotakin omaa Reiki-vihkimyksiin parantaakseen sitä ja voidakseen sanoa, että minä olen kehittänyt sen. Tällainen toiminta saattaa vesittää Reikiä ja aiheuttaa sen, ettei enää ole varmaa, miltä tasolta tuo energia tulee. 

Wanja Twan kiertää ympäri maailmaa ja käy Suomessakin opettamassa alkuperäisen Reikin opettajia siinä, että vihkimykset ovat samanlaisia, kuin ne, jotka hän sai rva Takatalta. 

Kun maailmankaikkeus on lähettänyt meille täydellisen hoitomuodon, kuinka ihminen luulee voivansa täydentää ja parannella jo täydellisyyttä.

 3)  Olin Reiki- kurssilla ja sain 11 symbolia. Onko niitä tosiaan niin paljon ja tarvitaanko kaikkia ?

Reiki 2- kurssilla saa kolme symbolia, jotka ovat energeettisiä avaimia elämän voiman syvempään käyttöön ja ymmärtämiseen.  Maailmassa on olemassa tuhansia symboleja ; aakkoset, eri uskontojen tunnukset, liikennemerkit......  Symbolit, jotka olet saanut voivat olla opettajasi mielikuvituksen tuotetta.  Usuin Reikissä käytetään kolmea symbolia.  Kuinka kirjoitat symbolit ovat oman käsialasi tuotetta, tärkeintä on symbolien voima, käytön harjoittelu eikä niiden piirtely.

 4)Mistä tiedän, että valitsemallani opettajalla on riittävä koulutus ?

           1)  Opettajalla on oltava ainakin yhden vuoden opettajakoulutus ja muutaman vuoden Reikin- harjoittaminen

           2) Opettajan oman Reiki- sukupuun selvittäminen.

        Opettajan on tärkeä kehittyä opetelemalla ja sisäistämällä  perustiedot ja tekniikat, jolloin  voi opettaa ;

               - Reikin historia ja perustekniikat

               - senjälkeen mikä piilee asioiden taustalla

              - miksi asioita tehdään ja niiden mahdollinen vaikutus

              - henkilökohtaista opetusta, yksin tehtäviä harjoituksia ja   osallistumista   opettajan kursseille apuopettajana.  

 Näitä asiota opettaja-koulutuksessa käydään läpi.

5 ) Voiko hoidettava " imeä" energiaa niin, että hoitaja väsyy eikä jaksa enää ?

 Kun muistaa itsehoidon, ei ongelmia pitäisi olla. Jos tuntuu ettei jaksa hoitaa, kannattaa kuunnella sisäistä ääntään ja jättää hoito toiseen kertaa. 

 6 ) Onko Reikissä jotakin kristinuskon vastaista ?

Reiki hoitomuotona ei ole sidoksissa mihinkään uskontoon. Koska molemmissa on kyse ihmisen auttamisesta ja lähimmäisen rakkaudesta, ei Reikissä ole mitään kristinuskon vastaista.  Paavi Johannes Paavali 11 sai Reiki- hoidon Wanja Twanin kouluttamalta puolalaiselta nunnalta ja antoi kirjallisen lausunnon, että hän koki Reikin positiivisena. 

7 )  Mitä on kundaliini Reiki ?

Varmaankin itse keksitty hoitomuoto, jolla ei ole mitään tekemistä alkuperäisen Reikin kanssa. Reiki - sanalla yritetään saada lisää arvostusta opetukselle.

 8 ) Alkoholismi ja Reiki ?

Alkoholismin perussyy on usein vaikeus kohdata todellinen maailma sekä ulkoinen että sisäinen. Voit hoitaa alkoholistia, mutta ei alkoholin vaikutuksen alaisena olevaa.

9) Lisääkö Reiki herkkyyttä nähdä hoidettavan tunteita, tuskaisuutta, iloa, huolestuneisuutta ? 

 Ahkera harjoittaminen lisää kyllä herkkyyttä havaita erilaisia asioita sekä itsessä että hoidettavassa. 

10) Mitä merkitsevät värit hoidon aikana ? 

Herkkyyden lisääntymistä mahdollisesti, toisaalta täytyykö kaiken aina tarkoittaa jotain, täytyykö ihmisen aina tietää jokin asian tai ilmiön tarkoitus?

Kun sanoo " Tiedän, että tiedän. " antaa mahdollisuuden tarpeellisen tiedon saapumiselle. 

11) Paha silmä ja siltä suojautuminen ? 

Ajatus pahasta silmästä on satua ja taikauskoa, jolla ei ole mitään tekemistä Reikin kanssa. 

 12) Voiko vihkimykset tehdä etänä netin kautta ? 

 Vihkimyksiä ei tehdä etänä vaan aina " opettaja - oppilas " ovat fyysisesti samassa tilassa. Vihkimyksiä ei myöskään tehdä "liukuhihnalla " = kaikki yhdellä kertaa, vaan jokaiselle teen vihkimyksen yksilöllisesti.

13) Mikä on Reiki Network ? 

John ja Ester Veltheimin v. 1990 perustama oma Reiki- suuntaus. 

14) Onko sovittava aika, kun välittää kauko- Reikiä?

Ei tarvitse sopia aikaa, saajan ei tarvitse edes välttämättä tietää, että hänelle välitetään Reikiä. Perustava syy: Reikillä ei voi vahingoittaa ketään. Ei entisaikaan ollut kelloja, josta katsoa aikaa. Sitäpaitsi hoidettava määrää aina kuinka paljon tai ottaako hän yleensäottaen ollenkaan Reikiä vastaan. Et siis voi pakottaa ketään vastaanottamaan Reikiä, jos tämä ei sitä halua. Totta kai voit sopia myös ajan.

15) Raha ja Reiki? 

Kaukoreiki on aina hiljaista hyväntekeväisyyttä. Meillä on ahdistunut suhtautuminen rahaa. Kuinka moni muistaa lapsuudesta sanonnan, että pese kätesi, olet käsitellyt rahaa ja se on likaista. Aila Nolamon sanoin, raha on kuin lantaa ja siitä on hyötyä levitettynä.

16) Voiko hoitaa masentunutta ihmistä? Kyllä.

 Voiko hoitaa raskaanaolevaa ihmistä? Kyllä.

17) Mitä tulisi välttää, mitkä ovat yleisimmät kompastuskivet?

 Liian suuri  niinsanottu " parantajanego" Siitä eroon päästäkseen, kannattaa muistaa, että hoitaja ei tee mitään, vain vastaanottaa ja välittää. Energia ei tule hoitajasta, vaan hän on kanava, joka välittää energiaa hoidettavan omien tarpeiden mukaisesti. ReikiMasterinkin työ on vain kanavana oleminen, ei hänkään tee vihkimyksiä vaan on katalyytti, joka resonoi sen kentän kanssa, josta Reiki- elämänvoima tulee. Se, jos mikä, kasvattaa nöyryyttä.

 18)Jotkut arvoivat ihmisiä sen mukaan kauanko he ovat ollut mukana henkisissä asioissa tai mitä kursseja  he ovat käyneet.

 Näillä asioilla ei juurikaan voida arvioida hoidon onnistumista tai ihmisen hyvyyttä.

19)Kuka on "Reiki- pomo" Suomessa? 

 Suomessa ei ole kukaan pomo Reikissä.

 20) Mitä tarkoittaa; " ei omaa tahtoa? "  

 Reiki on kaikille oma kokemuksensa.- Yksilöllinen ja juuri sellainen, kuin sinä tarvitset. Älä vertaa omaa kokemustasi toisen kokemukseen. Älä muutenkaan vertaa itseäsi toisiin. Olet omana itsenäsi juuri tarpeeksi riittävä ja arvokas. Älä yritä ohjailla energiaa; minä teen tässä jotakin, minä parannan. Emme voi tietää, mikä on hoidettavalle parhaaksi. Siis tapahtukoon se, mikä on hoidettavalle tarpeen.

var recommender="s7622";//suosittelijakoodi var width="narrow" var type="ksk";/transparent" var color="#blac";//tekstin väri